Roy Zeilstra

Motto: NIET LULLEN MAAR POETSEN!

Niet lullen maar poetsen; het klinkt grover dan het is bedoeld, maar het is zo’n uitspraak die in mijn werkgebied in Rotterdam-Zuid als docent vaak wordt uitgesproken. Wat het kort door de bocht betekent is we kunnen er over blijven praten maar we kunnen het ook gaan doen.

Deze mentaliteit is in mijn werk als docent geschiedenis op een middelbare school in één van de grootste probleemregio’s van Nederland echt nodig. De problemen waar je tegenaan loopt zoals het niet genoeg geld hebben om drie maaltijden per dag te eten. Of mensen die zonder pardon uit hun huis worden gezet onder de noemer van renovatie en vervolgens terug kunnen komen maar dan met huur prijzen die ver boven hun budget zijn. Dit zijn problemen die in de grote stad spelen en waar de afgelopen jaren genoeg over is gepraat maar geen actie bij is genomen.

In onze eigen regio spelen deze problemen minder, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Basisscholen die hun deuren bijna moeten sluiten omdat ze te weinig leerlingen hebben. Ouderen die niet de zorg krijgen die ze verdienen. Woningen die voor jongeren zonder rijke ouders niet te betalen zijn. Dit zijn de problemen die in onze gemeente ook spelen. Waar structureel over wordt gesproken maar echte oplossingen komen hier maar niet voor.

De uitdagingen stapelen maar op in onze gemeente als we niks eraan doen en er over blijven praten, ze alleen maar groter worden. Problemen zoals de vergrijzing, de klimaatcrisis en de steeds groeiende groep mensen die financieel niet kunnen rondkomen.

Dit zijn er zo maar een paar, maar wel problemen die als we deze nu niet oplossen of stappen voor verlichting aanbieden dat ze alleen maar groter gaan worden.

In de lokale politiek zoals je dat zelf denk ik ook wel hebt ingezien, wordt er veel gesproken maar echte oplossingen komen er niet. En ideeën die vanuit de oppositie worden aangedragen om de problemen echt op te lossen of de lasten voor de mensen die het treft te verlichten worden zonder dat er überhaupt naar gekeken wordt weg gewuifd.

Ik pas hiervoor en vind dat er naar elke inwoner even veel geluisterd moet worden en dat we waar we kunnen helpen dit ook moeten doen!

Ziet je mij dan ook lopen, spreek me dan ook gerust aan zodat ik samen met je kan kijken naar oplossingen en zodat ik weet wat ik voor je kan betekenen.

Ik zal dan ook samen met de PvdA – Groen Links knokken voor onze punten om de problemen die in onze gemeente spelen op te lossen!

Roy Zeilstra bespreekt de problemen van zijn generatie

Roy Zeilstra
royzeilstra@pvdagroenlinkstholen.nl

Terug naar overzicht kandidaten