Nieuws

8 maart 2023
De Provinciale Staten verkiezingen 2023 komen er aan.
Op 15 maart is het zover.
Roy Zeilstra is onze uitstekende kandidaat en zeker een stem waard.

Roy Zeilstra, kandidaat Pvda/GL Provinciale Staten verkiezingen

10 november 2022
Donderdag 10 november j.l. heeft de raad van Tholen de begroting 2023 vastgesteld. Voor 2022 en 2023 is unaniem besloten dat op voorstel van de PvdA-GroenLinks Tholen inkomens tot 130% van het sociale minimum een energietoeslag krijgen van € 1300. Tot 120% van het sociaal minimum was al geregeld door de Rijksoverheid. De groep van 120% tot 130% betaalt Tholen uit eigen zak. Daarnaast is er voor 2023 een ruime stroppenpot opgenomen voor mensen die buiten deze groep vallen maar wel in de problemen komen door de hoge energieprijzen (bv MKB-ers).
Hulde aan de raad!

18 maart 2022

7 maart 2022
Verkiezingsdebat omroep Tholen

28 januari 2022
Lijsttrekker Jan Heshof op bezoek bij EQuiMio om te praten over de WMO.

Jan Heshof op bezoek bij EQuiMio

28 januari 2022
Jacques Dekkers, nummer 2 op de kandidatenlijst, legt uit waarom wij een groene gemeente belangrijk vinden.

Jacques Dekkers in gesprek

28 januari 2022
Jac van Akkeren, nummer 3 op de kandidatenlijst, deelt zijn visie. Waarom wij staan voor een sterk minima beleid!

Een pleidooi voor een sterk minima beleid door Jac van Akkeren

27 februari 2022
Een keer geen politiek betoog maar een persoonlijk profiel. Maak kennis met Nancy Raas-Tophoven, nummer 4 op de kandidatenlijst en tevens kandidaat wethouder.

Onze kandidaat wethouder Nancy Raas-Tophoven stelt zich voor

26 februari 2022
Vandaag op campagne geweest. Dit keer in Oud-Vossemeer.

Een mooie zonnige dag om campagne te voeren

24 februari 2022
Er zijn de afgelopen periode wat films gemaakt van de kandidaten op onze lijst. We trappen af met een film van Roy Zeilstra, nummer 5 op de kandidatenlijst.

Roy Zeilstra bespreekt de problemen van zijn generatie

19 februari 2022
Campagne van start: samen schouder aan schouder
Iedereen hartelijk dank voor de aanwezigheid tijdens de aftrap van onze campagne in Sint-Maartensdijk. Het was een inspirerende bijeenkomst op een mooie, zonnige maar ook gure dag!

Jan en Jacques schouder aan schouder aan de slag met ophangen van de hoofdpunten uit het verkiezingsprogramma van PvdA-Groenlinks

15 februari 2022
Tijd voor verandering
Maar liefst 70% van de Thoolse inwoners hebben een (zeer) laag vertrouwen in hun lokale overheid! Dat kan anders! Stem PvdA-GroenLinks 16 maart aanstaande! Tijd voor verandering. Stem voor een eerlijjke, groene en rechtvaardige gemeente Tholen!

14 februari 2022
INTERVIEW
Lijsttrekker Jan Heshof in gesprek met Omroep Tholen
Terugluisteren

12 februari 2022
Jacques Dekkers in gesprek met Jaap Kloet

Jacques Dekkers in gesprek over de woning crisis met Jaap Kloet

11 februari 2022
PERSBERICHT
Aftrap van de campagne op zaterdag 19 februari om 10.00u op de markt te Sint-Maartensdijk. Iedereen is van harte welkom!
Lees verder

10 februari 2022
RECTIFICATIE
Vandaag staat in de Eendrachtbode een rectificatie omdat ten onrechte is gemeld dat PvdA-Groen Links een voorstander is van nieuwe windmolens op de huidige locaties. PvdA-Groen Links heeft in de raadsvergadering voor het voorstel gestemd deze locaties los te laten en naar alternatieve
concentratie locaties te willen zoeken zoals ook te lezen valt in de beleidsvisie van de Natuurvereniging Tholen: tegen versnippering over
ons eiland en aansluitend bij bestaande infrastructuur als bedrijven-
terreinen en andere energieparken. Ook heeft PvdA-Groen Links haar
voorkeur uitgesproken over het verplicht stellen van het leggen van
zonnepanelen op de daken van met name bedrijven en gemeentelijke
gebouwen.

5 februari 2022
PvdA-Groen links voert actie: AOWers niet in de kou
Ouderen gaan er al jaren niet of nauwelijks op vooruit. Pensioenen worden niet geïndexeerd, maar de prijzen voor de boodschappen, gas en elektra en de huren stijgen fors. Steeds meer gepensioneerden komen moeilijk rond aan het eind van de maand. In plaats van deze ouderen te helpen, kiest de doorstartcoalitie Rutte IV om AOW’ers in de kou te laten staan. De AOW stijgt in de toekomst niet mee met de verhoging van het minimumloon. Deze wordt ‘ontkoppeld’. Dit is een klap in het gezicht van al die ouderen die jarenlang hard hebben gewerkt en nu willen genieten van een onbezorgde oude dag. Wij gaan de straat op om de PvdA petitie te tekenen voor het behoud van koppeling tussen AOW en minimumloon!

In plaats van deze ouderen te helpen, kiest de doorstartcoalitie Rutte IV om AOW’ers in de kou te laten staan.

28 januari 2022
Huwelijk Partij van de Arbeid en GroenLinks neemt toe in Zeeland
In vijf gemeenten gaan de partijen gezamenlijk meedoen aan de komende verkiezingen. Dat waren er vier jaar geleden twee, waaronder Tholen. PvdA-Groen Links Tholen kijken tevreden terug op de afgelopen vier jaren.
Bekijk het filmpje bij Omroep Zeeland.

https://www.omroepzeeland.nl/video/Lijstverbindingen-PvdA-GL-ZNO220112JN/huwelijk-partij-van-de-arbeid-en-groenlinks-neemt-toe-in-zeeland

7 januari 2022
Wie betaalt de dagbesteding van mensen in psychische nood?
De fractie PvdA-GroenLinks maakt zich ernstig zorgen over inwoners met psychische problemen die naar de dagbesteding moeten. GGZ-cliënten zullen nu eerst langs het WMO-loket moeten. De zorgen van PvdA – GroenLinks Tholen krijgen in verschillende media aandacht.
Lees het artikel bij Omroep Tholen en Omroep Zeeland.

1 januari 2022
Beste wensen voor het nieuwe jaar!
PvdA-GroenLinks Tholen wenst alle inwoners van Tholen een gelukkig, gezond en inspirerend 2022 toe!

18 december 2021
Campagneteam samengesteld
Het campagneteam is van start gegaan. Campagneleider Jac van Akkeren heeft iedereen uitgenodigd pakkende ideeën aan te leveren om de inwoners van Tholen kennis te laten maken met de plannen van PvdA-GroenLinks.

16 december 2021
Artikel in Eendrachtbode
Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen maart 2022 stellen zich voor.
Lees verder

Bron: Eendrachtbode

11 december 2021
Jan Heshof lijsttrekker
Tijdens de ledenraad is Jan Heshof opnieuw gekozen tot lijsttrekker. Op de tweede plaats staat Jacques Dekkers. De top 5 wordt verder bezet door Jac van Akkeren, Nancy Raas-Tophoven en Roy Zeilstra. In totaal telt de lijst 18 kandidaten.

11 december 2021
Samenwerking wordt voortgezet
De Ledenraad van PvdA – Groen Links is akkoord met het verlengen van de samenwerking van beide partijen in de gemeente Tholen. Met tevredenheid wordt terug gekeken naar de samenwerking van de afgelopen vier jaren met een positieve blik op de toekomst.